Çocukta İlk Diş Hekimi Muayenesi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Çocukta İlk Diş Hekimi Muayenesi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Bir çocuğun ilk diş hekimi muayenesi önemli bir aşamadır. İlk süt dişleri sürer sürmez çocuğunuz, çocuk diş hekimi ile tanışmaya hazırdır. Dişlerinin ilk çıktığı bu dönemde çocuğunuzun ağız yapısını, dişlerin durumunu çocuk diş hekiminin görmesi birçok açıdan aydınlatıcı cevaplar almanızı sağlar.

Çocuğunuzun diş gelişimini yakından takip etmek, öngörülerde bulunmak ve var ise sorunları erken dönemde farkederek önlem almak bu erken tanışmanın sayabileceğimiz pekçok yararları arasında bulunmaktadır.

Diş hekimi korkusu kuşakları etkisi altına alan ve diş sağlığına zararları dokunan olumsuz bir durumdur. Bebeğinizin diş hekimi ile henüz küçükken tanışması korkularının oluşmasını önler. Bir diş sorunu oluştuğunda alınan diş hekimi randevusu sık karşılaştığımız bir durumdur. Eğer ilk tanışmamızda, var olan bir diş sorununa müdahale etmemiz gerekirse tedavi aletlerinin sesi, ağzı açma zorunluluğu ve hekimle yeni tanışıyor olmanın çekimserliği çocuğunuzun tedaviye olan isteğini ve yardımını olumsuz etkileyebilir. Lütfen çocuğunuzu herhangi bir diş sorunu oluşmadan çocuk diş hekimi ile tanıştırma fırsatını kaçırmayınız.

Erken dönemde yapılan diş muayenesi, anne ve baba olarak sizler için de bilgileri tazeleme fırsatıdır, çocuğa yönelik ağız bakımını, diş sağlığını, beslenme öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenleri yeniden ele alma imkânıdır.

Adres ve Telefon

telefon0 535 814 67 07
orta-alt-market

Adres: Yeşilbahçe, Metin Kasapoğlu Cd. No:88, 07160 Muratpaşa/Antalya