Çürük Oluşumunu Engellemek Mümkün Müdür?

Çürük Oluşumunu Engellemek Mümkün Müdür?

Çürük oluşumunu engellemenin yollarını ailelerimize anlatmayı seviyoruz. Çünkü henüz dişler sağlıklıyken yapılan küçük müdahaleler, ailenizin kıymetli küçük bireylerinin sağlıklı bir diş yapısını korumak içindir ve bu da çocuğunuza verebileceğiniz en değerli hediyelerden biridir.

Biz çocuk diş hekimleri olarak; çocuğunuzun dişlerinin dış tabakası olan diş minesini çürükten korumak ve dişlerdeki çürük oluşumunu azaltmak için florür dediğimiz koruyucu uygulamayı önermekteyiz. Flor uygulamanın iki yolu vardır. Birinci yol; diş hekiminin uyguladığı bir yöntemdir ve koruyuculuk açısından etkilidir. Diğer yol ise, kullanmayı seçtiğiniz diş macunları ve gargaraların diş koruyucu etkisinden faydalanmaktır. Florür uygulaması tüm dünyada bilimseler komiteler tarafından kabul edilmiş ve etkinliği kanıtlanmış bir yöntemdir. Sosyal medyada konu ile ilgili yeterli bilgisi olmayan kişilerin yaptığı asılsız açıklamalara itibar etmeyiniz.*

Koruyucu diş hekimliği kapsamına giren bir başka yöntem ise fissür örtücü uygulamadır. Diş yapısının bir parçası olan fissür denilen girintilerde kalan birikintiler çürüklere sebep olabilir. Bu uygulamada amaç; fissürlerin örtülmesi ve kalıntı ihtimalinin büyük oranla ortadan kaldırılmasıdır.

* Detaylı bilgi almak için aşağıdaki linki incelemenizi öneririz.
https://www.tdb.org.tr/ekler/Florur_Durum_Raporu_2019.pdf

Adres ve Telefon

telefon0 535 814 67 07
orta-alt-market

Adres: Yeşilbahçe, Metin Kasapoğlu Cd. No:88, 07160 Muratpaşa/Antalya