Çoçukların Dişleri Neden Çürür?

Çoçukların Dişleri Neden Çürür?

Süt dişleri daimi dişlerin dentin ve minelerinden daha ince bir yapıdadır. Daimi dişlerin mineral içerikleri süt dişlere nazaran daha fazladır. Süt dişler bu yapısal farklılıkları nedeni ile daimi dişlere göre daha çok çürüme potansiyelini taşır.

Çocuklarımız diş sağlığının önemini biz yetişkinler gibi anlayamamakla birlikte el becerileri de henüz yeterince gelimediğinden yeterli ağız bakımın sağlayamayabilirler. Bu bir eğitim sürecidir ve tüm çocuklarımızın en erken evrede ağız bakımı alışkanlıklarını edinmelerini dileriz.

Anne sütü ile beslenmeye başlayan bebeklerimizin mama ile beslenmeye geçtiği dönemde bal, reçel, pekmez gibi şekerli gıdalarla tanışması süt dişlerin çürümesine sebebiyet verir. Ayrıca; günümüz çocuklarınının paketli gıdalara maruziyetinin yüksek olması da bu sorunlara yol açmaktadır.

Süt dişlerinde küçük bir çürüğün başlaması bile komşu dişlere zarar verebilir. Çürüğün çok ilerlemeden tedavi edilmesi gerekir, aksi taktirde çürüğün ilerlemesi, sinirlerden yol alarak kök ucunda iltihap oluşumuna kadar ilerleyebilir. Bu durum çocuğunuzun ağrı duymasına neden olabilir. Ayrıca, süt dişin altında bulunan daimi dişin gelişimini de olumsuz yönde etkiler.

Süt dişlerinde gelişen çürük çok ilerlemeden çözümüne tedavi edilmelidir. Vaktinde yapılmayan müdahaleler ilerleyen dönemlerde daha büyük müdahaleleri gerektirebilir.

Adres ve Telefon

telefon0 535 814 67 07
orta-alt-market

Adres: Yeşilbahçe, Metin Kasapoğlu Cd. No:88, 07160 Muratpaşa/Antalya