Pedodonti Nedir?

Pedodonti Nedir?

Bebeklikten yetişkinliğe giden büyüme yolculuğunda çocuklarımızın ağız ve diş sağlığını, çene ve yüz bölgesinin gelişimini takip etmek aileler ve hekimler için son derece önemli bir iştir. Gelecek nesillerimizin sağlığını korumak ve oluşan sağlık sorunlarını gidermek Latince kelime karşılığı Pedodonti olan ve dilimizde...

Çocuk Diş Hekimliği olarak geçen mesleğin çalışma alanını oluşturur.

0-18 yaş grubunda yer alan çocuklarımızın süt ve daimi dişlerinin sağlıklı bir şekilde çıkması ve sağlıklarının korunması, oluşan çürüklerin tedavi edilmesi, kalıtımsal ya da travma sonucu oluşan sorunların giderilmesi Çocuk Diş Hekimi'nin (Pedodonti) takibi ve tedavisi ile mümkündür.

Ömür boyu diş sağlığından bahsedebilmek için diş muayene rutinini sağlamak ve bu nedenle diş hekimi ile güvenli bir bağ kurmak esastır. Diş Hekimiğinin ana bilim dallarından biri olan Pedodonti alanında eğitim almış hekimler, çocuk ile iletişimde özel yaklaşımlar konusunda donanımlıdır. Çocuğun yaşı, ruhsal ve duygusal gelişim durumunu gözeterek diş hekimi koltuğuna alıştırmak ve çocuğun bu ilk deneyimlerini olumlu bir şekilde yaşamasını sağlamak Pedodontistlerin mesleklerinin en hassas kısmıdır.

Adres ve Telefon

telefon0 535 814 67 07
orta-alt-market

Adres: Yeşilbahçe, Metin Kasapoğlu Cd. No:88, 07160 Muratpaşa/Antalya